Stahování z kůže
Ve většině návodů pro zpracování kapra se setkáváme s doporučením, že se po vykuchání má kůže z kapra stáhnout. A tak se za pomocí kleští a vynaložení značného úsilí z kapra strhává kůže a často se ryba poničí. Kapr ale není králík, aby se stahoval. Stažením kůže se ochuzujete o mnoho cenných živin a látek.
Nicméně pokud se i přesto rozhodnete kůži odstranit, doporučujeme kůži seřezávat za pomoci pevné vidličky a nože z připravených porcí kapra v úplném závěru zpracování.
Video s návodem na odstranění kůže z porcí
Popis seřezávání kůže z kapra
Porci ryby položte kůží na krájecí desku. Nařízněte si kůži a do nákroje zabodněte vidličku. Palcem ji tlačte k podložce, aby vám porce neklouzala. Nožem drženým vodorovně a tlačeným k podložce pak snadno a naprosto dokonale kůži seříznete.
Seřezávání kůže z porcí kapra.
Článek Stahování z kůže vytvořen na základě zkušeností se zpracováváním ryb ve zpracovnách společnosti FISH MARKET a.s. a znalostí a doporučení kuchařského kouzelníka Petra Stupky.