Zpracování kapra v prostředí domácí kuchyně
Pro domácí přípravu Třeboňského kapra je jednoznačně nejlepší čerstvé rybí maso. Ideální variantou je zakoupení chlazených kapřích filetů, které vám ušetří čas nutný k zpracování živé ryby.
Příprava kapra pro kuchyňskou úpravu není zcela triviální záležitost. Pomocí návodů v rubrice zpracování však zabití, očištění, vykuchání a naporcování kapra určitě zvládne každý, kdo si chce pochutnat na pochoutce z kapra. Videa s návody na zpracování Třeboňského kapra pro vás připravil známý odborník na přípravu sladkovodních ryb Petr Stupka.
Videa s návodem na zpracování
Nápověda: Kliknutím na ikonku vedle tlačítka pro přehrávání zobrazíte všechna videa v tomto seznamu videí – Zpracování kapra. Na další video se můžete posunout také kliknutím na šipku na pravém okraji rámečku videa.
Co potřebujete pro zpracování kapra
Pro zpracování kapra je důležité mít připraveny ostré nože, paličku či jiný tupý předmět, který dokáže kapra omráčit, dále pak nádoby na ořez, odpad, vnitřnosti a také papírové utěrky.
Článek Zpracování kapra v prostředí domácí kuchyně vytvořen na základě zkušeností se zpracováváním ryb ve zpracovnách společnosti FISH MARKET a.s. a znalostí a doporučení kuchařského kouzelníka Petra Stupky.